Αυτή η σελίδα «Ένας Δήμος για όλους» είναι ένα ελεύθερο βήμα για να εκφράζονται οι θέσεις του συνδυασμού και οι απόψεις των ανθρώπων του.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ρύπανση του Ελασσονίτη ποταμού, τα Απόβλητα και η Κυκλική Οικονομία


Η θέση του συνδυασμού «Ένας Δήμος για Όλους» για την ρύπανση του Ελασσονίτη ποταμού, τα Απόβλητα και την Κυκλική Οικονομία

Τα απόβλητα καταλήγουν στον αέρα που αναπνέουμε, στο έδαφος, στις θάλασσες και στα τρόφιμα.
Πρέπει να μας απασχολήσει η κυκλική οικονομία.
Στόχος μας είναι να μην μιλάμε πλέον για απόβλητα, αφού αυτά θα αποτελούν την πρώτη ύλη για την κατασκευή άλλων ειδών.
Πρόκειται για τεράστια ιστορία που δεν έχει ξεκινήσει τώρα, πιο παλιά την ονομάζαμε αειφορία, βιώσιμη ανάπτυξη. Ειδικά στην ΕΕ στόχος είναι η μηδενική παραγωγή αποβλήτων.
 Οφείλουμε να εναρμονιστούμε με την ΕΕ, να αντλήσουμε τα διαθέσιμα κεφάλαια της και να προχωρήσουμε ταχύτατα στην ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Αποτέλεσμα: Προστασία Περιβάλλοντος, νέες θέσεις εργασίας
Επειδή δεν ισχύουν τα παραπάνω, ο Ελασσονίτης ποταμός έγινε εξ΄ολοκλήρου «Κουραδιάρης», λόγω της επικρατούσας ρύπανσης και της διαχρονικής αδιαφορίας των αρμόδιων τοπικών αρχών.
Ο συνδυασμός  «Ένας Δήμος για Όλους» έχει τα περιβαλλοντικά θέματα σε πρώτη προτεραιότητα, πολύ δε περισσότερο όταν η ρύπανση αφορά τον κεντρικό ποταμό του Δήμου.
Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, θα προωθηθεί η υλοποίηση πολιτικών που αφορούν την περιβαλλοντική, πολιτιστική, αισθητική και οικονομική ανάπτυξη των ποτάμιων οικοσυστημάτων.
Να γιατί… «Ένας Δήμος για Όλους» με τον Δημήτρη Καρανίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.