Αυτή η σελίδα «Ένας Δήμος για όλους» είναι ένα ελεύθερο βήμα για να εκφράζονται οι θέσεις του συνδυασμού και οι απόψεις των ανθρώπων του.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Θάνος Βαθράκης - Γιατί «Ένας Δήμος για όλους μαζί με τον Δημήτρη Καρανίκα»


Γιατί «Ένας Δήμος για όλους μαζί με τον Δημήτρη Καρανίκα»

Ο συνδυασμός  «Ένας Δήμος για όλους μαζί με το Δημήτρη Καρανίκα», είναι μια συμπόρευση ενεργών πολιτών που τους ενώνει:
- Η κοινή αντίληψη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου και των πολιτών.
- Η θέληση για κοινωνική προσφορά, με ανιδιοτέλεια, στον τόπο,που ζούνε και στους πολίτες.
- Η βασική θέση για τη λειτουργία του συνδυασμού, με αυτοτέλεια και  αυτονομία, δηλαδή οι υποψήφιοι και οι φίλοι του συνδυασμού, συζητάνε, αποφασίζουν, προγραμματίζουν και συμμετέχουν στις δραστηριότητες, ισότιμα.
- Τους ενώνουν ακόμη, οι βασικές διαχρονικές, αρχές και στη λειτουργία τουΔήμου όπως: Οι δημοκρατικές διαδικασίες, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια, και η κοινωνική δικαιοσύνη.
- Αν… και ξεκινούν από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές αφετηρίες και διαδρομές.
Γιατί
- Θέλουν και οραματίζονται,  «Ένα Δήμο για όλους μαζί με το Δημήτρη Καρανίκα», χωρίς διακρίσεις, ανοιχτό στην κοινωνία, στους φορείς και τους συλλόγους.
- Ένα Δήμο που θα συνταιριάζει την εμπειρία με τη γνώση,στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή,με πρωτότυπες δραστηριότητες.
- Θα στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των νέων ανθρώπων.
- Θα επιδιώκει ισότιμες συνεργασίες, ειλικρινή διάλογο, σύνθεση απόψεων και θέσεων, και όχι συναλλαγές,απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Για αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση του προγράμματος σε όφελος της κοινωνίας των πολιτών και του τόπου.
Γιατί
Θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη  του τόπου και ιδιαίτερα, στη στήριξη του Δήμου, σε καινοτόμες δράσεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία, με εφαρμογές νέων τεχνολογιών για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με  αποτέλεσμα την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των.
- Τη στήριξη των αγροτικών και άλλων συνεταιρισμών.
- Την προώθηση, τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των αναδασμών στην περιοχή  του Δήμου με έργα υποδομής.
- Τη διαφανή διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου και των Κοινοτήτων. (αγροκτήματα, οικόπεδα, σπίτια, γραφεία, αποθήκες, κ.λπ.)
Έλεγχο στην αμμοληψία από όλους τους χειμάρρους και τα ποτάμια της περιοχής του Δήμου.
- Την  κατασκευή μικροφραγμάτων, γεωτρήσεων και δεξαμενών νερού για  τις κτηνοτροφικές μονάδες, στον ορεινό όγκο του Δήμου.
- Κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ή ανεμογεννητριών για την κάλυψη αναγκών των κτηνοτρόφων στις μονάδες τους, στους ορεινούς όγκους.
- Την ανάδειξη και προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή του Δήμου. (αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία, μουσεία, πύργοι, λαγούμια, κρυψάνες κ.α.),ανοιχτά σε σχολεία ,συλλόγους και επισκέπτες Έλληνες και ξένους
Ειδικότερα στην Τσαριτσάνη σαν πρώτη προτεραιότητα,πολιτιστική και ιστορική θα είναι η αξιοποίηση του πύργου του Μάμτζιου,της κρυψάνας δίπλα στην Οικονόμειο Σχολή,καθώς και τη συντήρηση και την ψηφιοποίηση των βιβλίων της βιβλιοθήκης του Κ.Οικονόμου των εξ Οικονόμων
Τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο το Δήμο και στην Τσαριτσάνη με μελέτες που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος,όπως έγινε πρόσφατα από το Δήμο Αγιάς
Την επέκταση,τη συντήρηση και τη σήμανση του δικτύου των μονοπατιών σε όλο το Δήμο,σε συνεργασίες με το Δασαρχείο Ελασσόνας τους συλλόγους,τις ομάδες εθελοντών και το Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου για διάφορες αθλητικές ,καινοτόμες δράσεις(περιβαλλοντικά μονοπάτια,πεζοπορίες,ορειβατικοί αγώνες,αναρριχήσεις)κ.α.
Τη λειτουργία των Κ.Δ.ΑΠ.(Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) για παιδιά 5 έως15 χρονών,τα απογεύματα στα σχολεία,με προσωπικό εξειδικευμένο(καθηγητές,νηπ/γοί,δάσκαλοι,νοσηλευτές)κ.α. με προσλήψεις από το Δήμο,δια μέσου ΑΣΕΠ με μόρια,διαφάνεια και αξιοκρατία και Ευρωπαϊκά προγράμματα που μέχρι σήμερα είναι στα αζήτητα από το Δήμο
- Την αναθεώρηση και επέκταση των σχεδίων πόλεων και ειδικότερα της Τσαριτσάνης, που ισχύει από το 1950, μοναδική περίπτωση σε όλη την Επαρχία Ελασσόνας.Να σταματήσει η αστυφιλία και με κίνητρα να  επανέλθουν οι νέοι στον τόπο τους
-Η αναγκαία αναδιάθρωση και η ενίσχυση,με εξειδικευμένο προσωπικό,της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που είναι απαραίτητο για τη σύνταξη μελετών, απαραίτητα εργαλεία – προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων του Δήμου. από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ,ΦιλόΔημος κ.α.) στα οποία η συμμετοχή και η αξιοποίηση του Δήμου είναι ελάχιστη σε σχέση με άλλους Δήμους.
Η απλή αναλογική,με το Νόμο Κλεισθένη,μας υποχρεώνει ουσιαστικά σε συναινέσεις και ισότιμες προγραμματικές συγκλήσεις.
- Με τη συμμετοχή των πολιτών, τις προτάσεις, την κριτική τους αλλά και την κοινή δράση για τη λύση των προβλημάτων, χωρίς ανάθεση σε άλλους,θα εργαστούμε για την Αναγέννηση του Δήμου και της Τσαριτσάνης
Γι αυτό:

Στηρίζουμε ενεργά το συνδυασμό «Ένας Δήμος για όλους» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Καρανίκα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου 2019.
Θέλουμε να αλλάξουμε αυτά που μας ενοχλούν!!!
Θάνος Βαθράκης https://www.facebook.com/thanos.vathrakis
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Ελασσόνας
(Εκλογική Περιφέρεια Ελασσόνας)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.